Nehéz
Emberek

Egyéni üléssorozat - magánszemélyeknek

Majdnem mindannyiunk környzetében vannak olyan emberek, akikkel nehéz szót érteni, akikkel nehéz kijönni és akikkel nehezebbek a mindennapok, mint általában másokkal. Lehetnek ilyen ismerőseink a baráti társaságunkban, a munkahelyünkön, vagy akár a rokonaink között is.

Fontos tudnunk, hogy senki sem válik nehéz emberré önszántából, senki nem akar direkt mások terhére lenni, és ha megértjük ezen személyek viselkedésének mozgatórugóit, ha sikerül megoldási stratégiákat kidolgoznunk a velük való együttműködés érdekében, ha megértővé válunk velük szemben, akkor már nagyon sokat tettünk az életünk élhetőbbé tételéért.

Alapvetően fontos az is, hogy lássuk: az a tapasztalat, hogy nagy eséllyel nem, vagy csak hosszú idő, illetve súlyos konfliktusok árán lesz belátó az, akinek efféle elakadásai vannak, hisz a saját magára való rálátást pont azok a pszichés beakadások okozzák, amelyek a nehézségeket is.

A "Nehéz emberek környzetében" egyéni üléssorozat abban nyújt segíséget, hogy közösen rálássunk a nehézségekre, azok okaira, és kidolgozzuk azokat a megoldási stratégiákat, amelyek segíthetnek az ezen személyekkel való gördülékenyebb kapcsolatban, és a nehézségek meghaladásában.